Geschiedenis

Meer dan 25 jaar geleden , kwamen we op een bijzondere camping terecht in het plaatsje Kyparissia (Griekenland)  Dat was camping Chani.
Camping Chani was een heerlijke plek, gerund door het Nederlands/ Zwitsere duo Emile en Odile van Asperen.
Op camping Chani heerste een hartelijke en ongedwongen sfeer. 

De meeste toeristen kwamen dan ook elk jaar weer terug; het was de ontmoetingsplaats van toeristen uit diverse landen.

 

Restaurant
Een afhaal-restaurant en een barbecue: voor elk wat wils! Voor de Duitse toeristen is “Spanferkel” een lekkernij, de Griekse toeristen maak je alleen maar blij met lam aan het spit.

 

Mini- supermarket
In de mini-supermarket werd van alles verkocht: van dagelijkse verse broodjes, verschillende soorten beleg, diverse wijnen, groenten, fruit, zalm en zelfs kaviaar ! Te veel om op te noemen…. 
En mocht er op een dag geen bediening in het winkeltje aanwezig zijn, dan mocht je zelf je boodschappen uitzoeken en mocht je zelf opschrijven wat je meegenomen had ! (Makkelijker kan toch niet?…….en wat een vertrouwen in de toeristen!)

 

De bar
De bar was het middelpunt van de camping; hier ontmoette iedereen elkaar, praatte men met elkaar, mensen makten hier samen plezier en hier werden ook (tijdelijke of blijvende) vriendschappen gesloten.

Rondom de bar lag een mooi aangelegde tuin, met aparte, gezellige en intieme zitjes onder moerbeibomen.
Bij de oude waterbron had je een prachtig uitzicht op zee.

 

De toeristen kwamen vooral uit Duitsland, Nederland, Italië en in mindere mate uit Frankrijk. Ook waren er vaak Griekse toeristen aanwezig, zeker met het Griekse Paasfeest.

De meeste kampeerders waren echter op rust gesteld, (een boek lezen of gewoon maar luieren voor de tent of caravan)
of ze gingen de omgeving verkennen (naar Olympia, Methoni, Pylos enz.) of naar het strand.
Overdag was het op de camping dan ook vaak heel rustig.

 

Helaas moesten Emile en Odile de camping afstaan aan de erfgenamen van de eigenaar van de grond.
In 1995 zijn ze een nieuwe camping gestart met de naam Lykourgos, nabij Elia op de Peloponnesos.
Hier heerste de zelfde gemoedelijke sfeer als op camping Chani. In die tijd heb ik ook een website voor hen gemaakt met alles over de camping. In vier talen !!!.

 

 

 

 

Echter in 2001 moesten zij  ook deze camping opgeven op last van de Griekse overheid, Daarmee kwam voor ons een einde aan een vaste stek in Griekenland.
Het is toen dat ik voor ons gezin een website heb gebouwd met als domeinnaam Chani.nl om herinneringen vast te leggen. Deze heb ik echter in 2015 op non-actief gezet. Maar de domeinnaam heb ik behouden.